Sista dagarna

Då hade det hunnit bli lördag, dagen innan vi åker hem.

Vi hade planerat in en lugnare dag för att ge oss chans att göra det vi ville och packa.

Vi steg upp rätt tidigt och gick ner och la oss på stranden så vi kunde sola och bada en sista gång i havet. Vi hade som mål att bli riktigt bruna på resan och det hade vi jobbat ganska hårt på enda sedan dag ett! Dock så blev det inte mycket rent solande av det fast det gjorde inte så mycket. Vi la mycket tid på att smörja in oss med rätt solskydd hela tilden och sedan aftersun för att det skulle sitta!
Syrran hade även några tabletter man skulle käka varje dag för att hjälpa lite ytterligare.

När vi tröttnade på stranden gick vi och käkade, vi tänkte att det var dags att pröva Cafe O’lei som alla rekommenderat. Här fanns det rätt så billig mat som var lika producerad. Det var lite som en svensk lunch restaurang.
Vi tog varsin dagens vilket var typ fläsk och ris, billigt men gott!
Det var dock ett jäkla liv på stället, man hörde knappt vad servitrisen sa för att alla pratade så högt, det var lite jobbigt. När vi åt på Dennys var det knappt aldrig något folk där så vi var vana vid tystnaden.

När vi käkat gick vi för att handla! Vi tog en lång runda till en större mataffär, FoodLand där vi köpte lite snacks, bland annat Jello!
Vi köpte även de sista souvenirerna som vi hade tänkt.

Vi avslutade sedan kvällen med en hyrfilm och varsin subway.

På söndagen steg vi upp och checkade ut, vi hade packat klart kvällen innan.
Vi fick lämna våra väskor i receptionen medan vi var på Regnskogs turen vi skulle på, efter det skulle vi sedan få låna ett rum en timme för att duscha och ta det lugnt innan vi åkte till flygplatsen, det lät som en riktigt bra plan!

Vi satt oss utanför hotellet och väntade på bussen, vi var rätt så tidiga så vi satt en stund och såg på alla djuren som man ser om man bara sätter sig ner och ser sig omkring.
Fåglar och ödlor överallt!

När bussen kom så fick vi träffa vår guide, han verkade lite märklig! Vi skulle på turen tillsammans med en kvinna och hennes dotter från Tokyo.
De pratade inte särskilt bra engelska, sedan var det även ett par från Nashville.

I bussen så strulade guidens headset så det sprakade och lät konstigt, han var fortfarande ganska konstig, han kom med mycket kort fakta om t.ex. forskning och konstiga grejer. Precis sånt jag gillar! Vi stannade på deras kontor och hämtade ett nytt headset, man fick även chans att hyra vattenskor om man ville, fast det kändes som en onödig utgift. Därifrån tog det kanske en 20 minuter till platsen där vi skulle vandra i regnskogen!

Vi åkte förbi ett väldigt känt matställe, Mommas, det låg vid en strand där folk ofta surfade för att där fanns störst vågor! Så vi såg vindsurfare, ”kite surfers” och vanliga surfare.
Vår guide påpekade dock att han nästan aldrig surfade när det var så stora vågor för att det var för farligt för honom. Han nämnde även en massa om sin son och familj. Han var gift med en kvinna från Sverige fast han kunde själv inte ett ord svenska, han hade heller aldrig varit i Sverige!
Han berättade även att hans sons klasskamrat surfade med sin pappa varje dag efter skolan och att han vunnit varenda surfer tävling för unga, hade hade typ 130 troféer!

Väl framme i regnskogen så regnade det så klart, här uppe på berget regnade det visst varje dag och föll jätte mycket regn varje år.
Det var så klart bra för att det är det vattnet som ger hela ön dricksvatten! Det är bara regnvattnet som ger det, allt sötvatten som används!

Vi började vår tur, den gick genom en bondes mark som vår guide var kompis med. Han skröt om hur länge han varit guide och hur han fixat så att de fick gå på hans privata land.
Vi fick förbi massa bambu och banan träd i början, runt bananträden låg massa kompost, här slängde nämligen alla som sålde frukt vid vägen sin kompost. Detta för att bananer särskilt behöver den extra näringen. Vi fick smaka nyplockade bananer igen, de smakade fortfarande inte alls som våra svenska! Mycket mer smak.

Vi gick även förbi andra fruktträd, Passionsfrukt, avokado, guava, papaya m.m.
Vi fick smaka varsin Passionsfrukt, de var gula och väldigt stora, inte alls vad vi är vana vid här i Sverige. De innehöll mycket mer fruktkött och var verkligen jätte goda!
Vi såg även ”sugercanes” och ananas!

Även här fick vi massa fakta om alltsammans!
Han berättade t.ex. att det tar ett ton vatten för att vattna sugercanes för 0,5 kg socker, det tar 2 år för det att växa så att de kan skördas!
När de sedan skördar dem så blir det mycket skräp kvar på åkern, typ löv och sånt, så då bränner de hela åkern för att få bort allt!
Tydligen gör de fyra saker av detta sockret på Maui, råsocker, djurfoder, sen bränner de fibrerna för energi och så skapar det också land som kan byggas hur på efter skörden.

Likaså ananas var lite udda, det tar 2,5 år för en ananas att bli mogen och sedan säljs den bara färsk, den paketeras inte på burk eller liknande.
Dom har sin egen sort av ananas, Maui Gold som är väldigt söt. Vi blev bjudna på sådan lite överallt under vår resa, de är verkligen stolta över den.

Vi fortsatte sedan vår vandring genom regnskogen, vi hade trots allt fem vattenfall att besöka!
Man fick så klart bada i varenda ett om man ville, vid vissa kunde man även hoppa från vattenfallet!

Vi passade på att bada direkt vid det första även om våra kamrater i guide gruppen var lite dåliga på att göra det, japanerna badade trots allt inte en enda gång.
Vid andra vattenfallet så passade vi även på att hoppa i från ca 3 meter!
Jag hade aldrig hoppat i från nått högre än typ en halv meter, mest för att jag alltid fyller lungorna med vatten varenda gång jag försöker mig på detta.
Men det här var ju en chans jag inte kunde stå över!
Så jag hoppade! När jag väl kom ur vattnet så var det ju trots allt bara att hosta upp allt vatten man fått i sig, det är ju ingen som dött av det liksom.
Eller jo det gör ju folk hela tiden…

Men det gick bra trots allt!

Vi fortsatte till resten av vattenfallen, varenda ett var speciellt och vackert på olika sätt.
Vi badade i ett par stycken och man kunde verkligen bara ligga i vattnet och njuta av vad man såg. Underbart!

Guiden var till slut väldigt bra även om han var lite märklig! Just det vi fick även lunch på vandringen, jag fick en Peanutbutter Jelly sandwich för det lurade tanten i mig som vi bokade turen hos.
Det var inte gott!

När vi kom tillbaks från turen så passade vi på att äta på Dennys en sista gång sen lånade vi det rummet man kunde låna på hotellet för att duscha av oss och ta det lugnt innan vi skulle till flygplatsen.
Det var lite märkligt för när vi kom in i rummet såg det ut som om någon bodde där, sen stod det en vaktmästare på balkongen och grejade.
Det var dock ett väldigt fint rum, kök och två toaletter med dusch!

Klockan 19 begav vi oss till flygplatsen och sedan började resan hemåt.
Precis som på vägen dit så var det ingen gratis underhållning på United planen mellan Hawaii och fastlandet. Denna gången var det inte heller någon underhållning på planet till New York.
Vi försökte sova så gott det gick, dock så mådde jag inte så bra i magen så fick springa på toa en massa.
Sedan så skiljdes vi åt i New York, jag skulle till Köpenhamn och syrran till Oslo.
Som vanligt på SAS flyg så får man mycket, massor med mat och dricka hela tiden, dock så är alltid de skandinaviska flygvärdinnorna väldigt dåliga på service och att vara trevliga.

Jag åkte från Maui måndagen kl 10 Svensktid och kom fram i Sverige tisdagen kl 07:30 så det var en jäkla resa.

Det var det för denna gången, får se vart vi hamnar näst!

Publicerat i Maui | Lämna en kommentar

Hawaii från en annan vinkel

Idag skulle vi se Hawaii från en annan vinkel, från luften!
Vi började morgonen med en taxi resa till Heliporten bredvid flygplatsen. Där skulle vi hoppa på en helikopter för att se Västra Maui och Molo’kai från luften.
I broschyren för detta äventyret stod det att man skulle ha mörks enfärgade kläder på sig för att minska reflektionerna på fönstren i helikoptern.
Detta var det tydligen bara vi som läst för när vi väntade på att flyga så kom de andrs fyra dom skulle flyga med oss. Ett par från Israel där kvinnan bar helt vitt, och två amerikanska tanter varav den ena bar färg glada kläder med mycket mönster. Det sbsolut sämsta hon kunde det vill säga. Här hade vi betalat dyra pengar för att se öarna från luften men vi fick snart se stt det enda vi skulle se var den amerikanska tanten med färg glada kläder.

Vi mådde fortfarande inte helt bra efter sjösjukan dagen efter, vi var oroliga att vi skulle bli dåliga igen men som tur var blev vi inte det.
Det finns väl tyvärr inte så mycket att berätta från resan, vi fick se ett par vattenfall och övergivna åkrar där man förut planterat ananas.
Det tar tydligen 2,5 år innan man kan skörda en ananas!
Vi fick även, på avstånd, få se stället där de filmst vissa flygscener i Jurassic Park filmen.

Hur som helst så är jag väl tyvärr lite besviken, vi såg väl helt okej ut men det gick absolut inte att ta några bilder för det enda som fastnade var den här kvinnan med hemska kläder. Turen tog lite mer än en timme och när vi kom tillbaks tänkte vi åka till shopping centret och se på bio och shoppa.

Vi beställde en taxi från Heliporten in till shoppingcentret, det hade inte gått stt ta sig därifrån på något annat sätt.
Taxi chauffören var en asiatisk kvinna som talade jätte dålig engelska, först så verkade hon trevlig men sen så gick det utför.
När det visade sig att det var mycket trafik på stora vägen så började hon sucka och beklaga sig, jag förstod inte riktigt vad hon sa men Martina förklarade det för mig efteråt.
Kvinnan beklagade sig att hon hämtat oss, vi kostade nämnligen henne jätte mycket pengar.
Hon beklagade sig flera gånger att hon tjänat bättre om hon hämtat folk från flygplatsen.
När vi väl var framme så sa hon att vi bara måste ringa henne sen när vi ska hem eftersom vi kostat henne så mycket pengar. Vi hade så klart inga planer på att någonsin åka med henne igen, vi hade tänkt ta bussen då det bara kostar 14kr per man istället för runt 350kr taxin skulle kostat.

Väl på shopping centret Queen Market strosade vi runt lite och käkade.
Vi gick sedan till bion för attse The Equalizer, jag trodde filmen skulle vara riktigt bra fast jag gillade inte riktigt den, tyckte den var lite fjantig.
Dock så blev jag riktigt sur över stt ett psr hade med sig sina två små döttrar in på filmen.
Det var nämnligen 17 års gräns på filmen, och döttrarna kunde max vara runt 6-7 år…
Filmen var full av grafiskt våld, i en scen så mördade Denzel flera personer med korkskruvar!
Inte en chans att jag skulle göra så med mins barn, det finns ju åldersgräns av en anledning.
Undrar om de låter dem dricka alkohol också…

På tal om sprit så är det rätt billigt här, hundra kronor för en 750ml flaska! Just nu när jag skriver detta så dricker jag Ananas vin ur en frigolitmugg. Inte så lyxigt kanske.

Imorrn blir det en lugn dag med bad och sol, sedan behöver vi packa och förbereda hemresan.
På söndag ska vi till regnskogen och titta/bada på/vid vattenfall! Sen åker vi hem på kvällen. Kommer bli ett jobbigt dygn fyllt med flygresor, 18 timmar flyg blir det. Ännu mer om man räknar med väntetid och tågresan hem. Allt för att komma hem till kyla och jobb!
Hade gärna stannat här ett tag till!

Publicerat i Maui | Lämna en kommentar

Låt äventyren börja!

Äventyret kan börja!
Trots alla hotellbekymmer, som resebyrån fortfarande inte rett, så hade vi ändå flera dagars äventyr bokat!

Det första jag tänkte på när syrran frågade om jag ville följa med till Hawaii var Pearl Harbor! Så det passade bra att det var just där vårt äventyr skulle börja!

Vi steg upp 03:40 och fixade iordning oss fort som vinden. Taxin mötte oss utanför hotellet klockan 04:15 och tog oss sedan till flygplatsen där vi skulle flyga till Oahu.
Vi var sjukt trötta och tyvärr hade vi även missat månförmörkelsen som kunde ses ca 2 timmar innan. Det var den kortaste flygningen någonsin, 20 minuter sen var vi framme!
På flygplatsen mötte vi vår tourguide som vi skulle spendera hela dagen med, första stoppet Pearl Harbor.

Det låt rätt nära flygplatsen, var inte riktigt vad man förväntade sig kanske när vi blev avsläppta. Där fanns en skylt det stod Pearl Harbor på och vi kunde se en entré typ.
Vi stannade och fotade några mini fåglar som hoppade runt och satt sig på långa grässtrån. Då de var så små så kunde de nästan sitta på dem utan att de böjdes till marken. Det var stora flockar av dem här och var.
image

Syrran va tvungen att checka in sin handväska för den fick man inte ha med sig in, inga väskor sv något slag.

Väl inne så fick vi varsin biljett, matkupong, granola bar och juice.
Vi började sedan besöket med att gå ombord på ubåten USS Bowfin, ”Pearl Harbor Avenger!”. Hon sänkte 44 japanska skepp efter bombningen av Pearl Harbor, det är inte illa!
image

Vi hade ett väldigt tight schema och alltid en tid att passa.
Efter att vi var klara på ubåten hade vi några minuter över att använda matkupongen och sedan se oss omkring innan vi skulle till nästa del av turen.
Kupongen gav oss antingen en valfri Hotdog eller soppa.
Jag har länge varit sugen på att pröva en chili dog, nu var det så att man fick en korv i ett bröd utan nått och fick sedan lägga på vad man ville.
Då jag inte visste vad som var på en chili dog, förutom chili då så klart, så blev det som det blev. Men den var god!
image

Vi satt i oss maten snabbt och gick sedan med stormsteg, vi skulle så klart hinna se allt! När vi gjorde en daytour i Washington D.C. För några år sedan så stannade vi på Smithsonian för att äta, vi hade typ knappt en timme på oss att äta och strosa men jag och syrran lyckades uppleva hela museet och äta på den tiden! Visst, vi sprang typ men det var värt det. Efter att vi strosat utanför lite hann vi även ta en snabb titt i museet vid ubåten.

Arizona

Klockan 09:00 skulle vi gå till biografen för att fortsätta turen, här fick vår grupp tipset att sitta längst fram i bion för att komma ut fortare när filmen väl var slut.
Detta för att vi skulle hinna sätta oss på högra sidan av båten vi sedan skulle hoppa på som skulle ta oss till Arizona Memorial. Där hade vi också tydliga instruktioner för hur vi skulle få bäst bilder. Det var faktiskt en väldigt bra guide och vi fick helt klart en bättre upplevelse tack vare hans tips. Han var väldigt rolig också och kallade alla på turen för cousins(kusiner) hela tiden. Hans röst påminde mig väldigt mycket om Oliver Platt.

Hur som helst, Bion var det ju.
När filmen startade var det en väldigt ung och snygg kvinnlig vakt som gick genom alla regler och lite information om Pearl Harbor som det är idag.
De var väldigt noga med att hela tiden säga till oss att visa respekt, detta var trots allt en minnesplats för de ca 2500 som dog under attacken 7:e december 1941.
Faktum är att det också är en gravplats för många av dem då de inte kunde bärgas ur de sänkta skeppen. På skeppet West Virginia satt överlevare instängda under däck i 16 dagar innan de svälte ihjäl. Man hittade senare hur de räknat dagarna sedan de sänktes genom att skriva på väggarna. En annan intressant fakta är att det fortfarande finns överlevare från slaget, för några år sedan begravdes flera överlevare tillsammans med sin besättning i vraket för Arizona då de önskade att göra så. Dedikation.
När filmen sedan satt igång så fick vi lära oss mycket om platsen och bombningen, den varade ungefär i 20 minuter.

Efter filmen som fick vi sätta oss på en båt som skulle ta oss till minnesplatsen för USS Arizona. Det stora krigsskepp som sprängdes på bara någon sekund då bomben från det japanska flygplanet gick genom däck rakt ner i ammunitionsrummet och detonerade där. Ni som sett filmen, Pearl Harbor minns säkert att det var med i filmen.
Minnesplatsen var en vit byggnad som vilade ovanpå båten. Ja, båten ligger fortfarande under vattnet då den var för illa skadad och inte kunde repareras.
image
Den låg på platsen känd som Battleship row, där fanns flera lika stora krigsskepp förankrade och allihop skadades eller sänktes under bombningen.
Dock så kunde nästan alla dessa repareras senare och de deltog sedan i kriget.

Den här klassen av skepp, Battleship, används inte längre och har inte gjorts på många år. De är sjukt stora och har kanoner där varje pipa väger lika mycket som flygplanet vi flög till USA med. Skotten kan träffa mål 3 mil bort och skjuter så snabbt att varje pipa avfyrat tre skott innan det första träffar. De troddes vara ostoppbara men som det så ofta är, särskilt när vi snackar båtar(Titanic någon?) så hade även dessa en svaghet. Flygplanet.
Men tro mig, de tålde en jäkla massa stryk. USS Oklahoma tog 9 torpeder och flertalet bomber innan hon tillslut sänktes. Skeppen är döpta efter stater, ifall ni undrade.

Tillbaks till minnesplatsen! Tyvärr så höll den på att renoveras, dålig tajming som vanligt… Så rummet längst bak där det egentligen var stentavlor med namnen på alla som dog när skeppet exploderade var nedmonterade och hela rummet var avstängt.
Men där fanns ändå saker att se, båten och dess besättning låg trots allt precis under vattenytan. Det var inte så mycket som stack upp ur vattnet dock.
Man kunde se hur olja fortfarande sipprade upp ur skeppet och ut i vattnet.
Det läckte ut i så små mängder att det inte var skadligt och man lät det därför fortsätta.
Man säger att det är skeppet som gråter för de förlorade och det finns tydligen en webbsida, Faces of the Arizona, där de lägger upp bilder när folk tror sig sett ansikten i oljan. Man fick bara vara där en kvart för sedan kom det 150 nya människor med båten.
image
Jag ser också ett ansikte, Teenage mutant ninja turtles!

När vi sedan var tillbaks på land så hade vi lite mer än en timme på oss att gå och shoppa souvenirer innan vi skulle träffa vår guide för att åka vidare till Ford Island.
Vi gick återigen med stora steg och hann därför se allt där ute samt de andra två museer som fanns där. Vi köpte även lite souvenirer!
Här sprang vi även in i det lyckliga nygifta paret! Det var en väldans slump om jag får säga så själv!
image

Sen hoppade vi på bussen och åkte mot Ford Island. Man fick inte hämta ut väskan ännu för ön vi skulle till var en militärbas så säkerheten var viktig.
Vi åkte över en konstig bro genom en militärpolis kontroll.
Anledningen till att bron var konstig bar för att den kunde öppnas, jääätte mycket!
Den behövde kunna släppa förbi stora hangarfartyg så därför var den konstruerad för att kunna öppnas. Under resan på bron och ön fick vi absolut inte ta några bilder då det är ett brott att fotografera på militärbaser. Fast det gick rätt snabbt och komma dit vi skulle.

The Mighty Mo
Ni som sett filmen Battleship känner igen namnet, The Mighty Mo.
Det är namnet på det krigsskepp som ligger i Battleship row bredvid det sänkta Arizona. USS Missouri är så vitt jag vet det enda Battleship som existerar utanför skeppskyrkogården som USA har. Detta renoverades för sjukt mycket pengar på 80 talet för att användas i Desert Storm. Annars slutade man använda sådana skepp på 50 talet. Trots att de investerade 250 miljoner dollar på att rusta upp det för tjänst så användes det bara i 6 år innan det tillslut flyttades till kyrkogården igen.
Sen tog det ytterligare en massa år innan det kom till Hawaii för att bli museum!
Denna båten är alltså också ett Iowa class Battleship, det var inte färdigbyggt under bombningen av Pearl Harbor så därför förstördes det aldrig.
270 m långt, ingen liten båt!
image
Här fick vi en kort guidad tur där en kvinna berättade om kanonerna och hur kriget med Japan officiellt tog slut på skeppet då det var sär alla papper skrevs på när de gav upp.
Hon visade även var ett Kamikaze flygplan kraschat in i båten under kriget.
image
Det var en rätt så intressant berättelse. Det var en 19 årig Japan som fått några få lektioner i att lyfta ett plan och att flyga det men inte hur man landar.
De band sedan fast en stor bomb på planet och skickade iväg honom för att krascha in i båten för att försöka förstöra den. Han gjorde detta frivilligt.
Han kom så lågt in från sidan att ögonvittnen såg piloten, och att han var allvarligt skadad, innan vingen slog i sidan av skeppet och planet snurrade runt och kraschade.
Som tur var lossnade bomben och flög över skeppet ned i vattnet.
Det blev dock en svår brand på trä däcket av Missouri, så allvarlig att de andra fartygen i slaget trodde att hon höll på att sjunka.
Besättningen släckte dock elden på 4 minuter!

Även här hade vi bråttom och tillslut missade vi nästan tiden och guiden fick komma och hämta oss! Kan ju tillägga att det var sinnessjukt varmt på däcket av båten!
Här träffade vi även på sjömän från Mexicos flotta som var på besök.
image

Därefter åkte vi till flygplatsen på ön där det också låg ett museum. Här började vi med att äta, vi fick sätta i oss maten på 5 minuter för att hinna till den guidade turen!
Vår tur guide, Laughlin eller Laugh som han ville att vi skulle kalla honom var en lite asiatisk man som var helt galen! Han levde sig verkligen in i allt och älskar uppenbarligen sitt jobb. Han berättade nästan direkt att filmen Pearl Harbor var väldigt overklig och inte alls stämde särskilt bra överens med vad som hände.
Vi fick se flygtornet som de klättrade upp i och sköt ner flera flygplan ifrån i filmen.
Han berättade att detta var inte färdigbyggt och fanns därför inte ens där!
image
Vi gick sedan bort till en hangar full av flygplan och helikoptrar!
Där fanns ett flygvrak med skotthål i sig som kraschat andra sidan jorden men nu för bara något år sedan kom tillbaks för att visas upp!
Han visade även skotthål från Japanska flyganfallen på hangaren, rätt coolt att de finns kvar!
image

Turen fortsatte sedan inne i museet och även där fick vi lära oss en massa.
Som till exempel om minröjaren som sänkte en Japansk ubåt långt innan anfallet men när besättningsmännen kom i land och skröt om det så var det ingen som trodde dem. Först nu bara några år sedan hittade man vraket och kunde bevisa att det var sant, de kvarlevande besättningsmän sa då, We told you so!
Vi fick även lära oss om Lieutenant Kermit Tyler, mannen som tog emot radiosamtalet från Radarn, denna nya uppfinning som vakade över himmeln på Hawaii.
När han fick samtalet att flera flygplan upptäckts kommandes mot Hawaii så antog han att det var amerikanska plan som skulle komma från fastlandet senare på dagen, de kunde ju helt enkelt vara tidiga! han svarade därför känt, Don’t worry about it!
Det var ju så klart Japanerna som kom och tack vare detta kom det ingen varning.
Som tur var för Tyler så kom faktiskt de amerikanska planen strax efter de japanska, så han hade på så vis rätt vilket räddade hans skinn! Så att säga.
Tyvärr var de amerikanska planen inte utrustade med vapen eller ammunition, detta för att det var så långt att flyga så de behövde väga så lite som möjligt.

När vi sedan var klara här hoppade vi på bussen igen för att åka genom Honolulu på en liten tur. Vi åkte bland annat förbi högkvarteret i Hawaii 5-O och Dog The bountyhunter.
Vi fick även en hel del historia från vår guide. han berättade bland annat att hans föräldrar köpt ett hus för 240 000 kr på 70 talet. Det låg mitt inne i staden utan havsutsikt bland de billigaste husen. Nu fick de ha tre jobb för att ha råd att bo där då priset stigit till nästan 6 miljoner kr…
Han berättade även om ön Molo’kai där det sedan 1873 funnits en spetälska koloni.
Där bor fortfarande 14 personer fast de nu botats från sjukdomen.
Det intressanta är att de har rustat upp stället och förberett det för turism, nu väntar de bara på att de där 14 personerna ska dö sen slår de upp portarna för allmänheten.

Vi blev sedan avsläppta i centrum där vi kunde shoppa lite och kolla på surfarna tills vi skulle åka tillbaks till flygplatsen för att åka hem. Det blev en väldigt lång dag vill jag lova, vi var hemma runt 22 och då var det bara att duscha sen direkt i säng.

Snorkling
Dagen efter så skulle vi av och snorkla! Vi blev rekommenderade snorklingstur hos Redline, de var riktigt bra och inte så dyra.
Vi träffade dem en liten bit från hotellet bara, det var runt 20 personer tror jag som skulle åka ut tillsammans på deras röda gummibåt.
Vi fick sätta på oss våtdräkter vilket var lite skoj sen fick vi låna en GoPro kamera vilket var rätt bra, jag hade lånat en vattentät kamera av Sandra för resan men det skadade inte att ha en till vill jag lova.
Första stoppet var Molokini, en vulkankrater ö! Halvmåns formad och riktigt bra för snorkling. Det var första gånget jag snorklat på riktigt så var spännande och nytt.
Direkt man hoppade i och såg under vattnet så var det en wow känsla.
Under ytan gömde sig en hel värld! Revet var väldigt vackert och där fanns massor med exotiska fiskar som inte alls var särskilt skygga. Vi såg även en liten revhaj
som såg ut som en vanlig haj fast i miniatyr.
Det kunde vara lite jobbigt att snorkla för vi var ju ett par styckena, de andra visade inte alltid så stor hänsyn och kunde ibland simma rätt in i en. Eller sparka till en med simfötterna, det var lite frustrerande.
Det var lite läskigt här dock, för vågorna tryckte in mot land och man åkte glatt med dem, fast under ytan fanns revet med diverse vassa stenar!
Vi fick också information att vi skulle vara försiktiga för skadar vi det så tar det tio år bara för att växa några cm. Ett par gånger spolades jag nästa in i allt, hade nog gjort rätt ont!

När vi skulle stiga upp i båten för att åka vidare sa syrran att hon började må illa av vågorna. Hmm det hade jag knappt tänkt på, jag brukar ju bli åksjuk och klarar knappt karuseller. Jag kände inget när hon sa det men det tog inte många sekunder efter det tills jag började må jätte dåligt.
Vi åkte sedan runt till baksidan av ön. Det kallades Molokini elevator. Det var en stor klippvägg som militären använd för prickskytte förr i tiden. Så det var hål lite här och där. Guiden förklarade att man kunde simma så nära väggen man ville för vågorna som tryckte en mot väggen hindrade även en från att krascha in i den och göra sig illa.
Det var lite som samma poler av en magnet, man liksom trycktes bort från den när man kom nära. Vi det här laget spydde jag första gången. De bjöd oss på frukost på båten innan, en Cinnebon, vilket är en stor kanelbulle med glasyr typ.
Den skulle jag aldrig tagit, var nått vedervärdigt att försöka få ut den tjocka degiga massan. Jag kan tillägga att jag inte var den första som spydde, eller den sista!
Jag mådde lite bättre efteråt så jag hoppade i med de andra och simmade närma väggen. Precis som han sa spolades man inte in i väggen.
Det var dock en rätt häftig effekt när vattnet slog mot, blev liksom ett hav av bubblor.
image

Jag började må illa igen och simmade mot båten. Det var flera som höll på att gå upp och alla va långsamma som tusan. Så jag fick helt enkelt spy i vattnet med snorkelkittet på! Jag fick det på våtdräkten, i ansiktet och i snorkelröret. Blää!
Fiskarna blev helt tokiga dock! Det var ju gourmé middag för dem!
De flockades som pirajor och käkade upp allt lika fort som det kom ur mig.
De simmade på mig och runt mig, kittlades! Vissa var ju upp emot 30 cm stora!
När jag väl kom upp i båten så hann vi knappt därifrån förrän det va dags att spy igen!
Den unga killen bredvid mig lät som tusan när han spydde, så grät han samtidigt att han ville hem. Jag led i min ensamhet för syrran hade satt sig andra sidan båten och spydde där.
På tar om militären som övningsbombade? Ön bredvid Molokini, Kaho’olawe, användes också flitigt som måltavla under andra världskriget.
Ön var obebodd då där inte fanns något dricksvatten.
För lite sedan började ett projekt att städa upp den från alla bomber och granater så att säga. Dock så tog pengarna slut när de hade ca en fjärdedel av jobbet kvar.

Vi gav oss av på en jäkla tur, åkte nog en 20 minuter. Vissa vågor va så stora att man hoppade en halvmeter när båten slog i dem. Märkligt att ingen slog sig.
Han körde betydligt lugnare efter den största. Jag kom fram till att jag mådde bättre när vi åkte än när vi stod still. Då hoppade det trots allt bara upp och ner istället för att gunga sida till sida. Så jag satt på kanten av gummibåten och höll i mig för glatta livet.
Vi stannade sedan mitt ute på vattnet, här fanns en höjd under vattnet man kunde snorkla vid. Jag stannade på båten här då jag blev dålig igen.
Men hör och häpna! Andra styrman(kvinna) Kicki kom med en flaska vatten och klappade mig på axeln och frågade hur jag mådde. Äntligen någon som brydde sig haha. Det jobbiga här var att det inte fanns massa fiskar som kunde äta upp min spya, så den flöt ut bland de andra som snorklade, blä!
Här höll vi även ögonen öppna efter delfiner dock så syntes inga till, vilket var synd.

Vid det här laget så var jag nästan redo att simma i land för att slipps vågorna. Tyvärr var där en bra bit kvar.
Vi åkte nu närmare land för att se på den förstenade lavan. Det var flera flöden som runnit ut i havet, vissa på 1300talet, andra senare.
Det fanns även grottor in i lavan vid vatten nivån som bildats när det blivit för mycket gas inne i det när det träffade vattnet och stelnade. Det exploderade sedan och bildade långa tunnlar.

Där efter åkte vi äntligen till sista stoppet! Det var en bit från platsen som kallas Turtle town, du kan säkert gissa varför den fått sitt namn.
Här skulle vi alltså se sköldpaddor! Gigantiska havssköldpaddor!
Det gjorde vi också, flera stycken, de var rätt närgångna också får jag lova.
image
Vilket var lite jobbigt samtidigt för det finns lagar som säger att man inte får störa eller röra dem, man kan få böta 10 000 dollar om man gör det.
Här fanns också ett väldigt fint rev med alla möjliga konstiga djur.
Vår guide dök ned och hämtade upp en sorts sjöstjärna, en sjöborre och nån annan grej med stora spikar. Här såg vi också en revhaj!
När jag simmade mot båten kändes det bra, nu skulle vi äntligen dra hemåt.
Eller ja, om typ en halvtimma, för först var det tydligen mat!

Jag och syrran satt alldeles gröna i ansiktena i ena hörnet medan de andra käkade mat. Till min stora förvåning var även den unga killen glad och käkade som om ingenting hade hänt. Trots att han strax innan vi hoppade i här hade skrikit som en galning att han inte stod ut mer och ville hem.

Jag lyckades dock stå ut och blev sedan lite bättre när vi äntligen började röra oss igen. När vi äntligen kom till land var det som en välsignelse!
Jag gillade verkligen våra två guider, de var väldigt normala och trevliga.
Killen kom även ihåg våra namn väldigt bra och frågade hela tiden hur det var och vad vi tyckte. Han skakade även hand när vi kom och när vi gick vilket visade respekt!
Sen såg han typ ut som en Navy Seal eller nått!

Efter det gick vi raskt tillbaks till hotellet där vi duschade av oss och vilade en lång stund innan vi gick ut och fyllde på de tomma magarna med sprit och mexikansk mat.
Den blev jag så klart ännu sämre, iallafall en liten stund! Men nu i skrivande stund så är det rätt så okej.

imorgon ska vi upp tidigt igen för att åka en helikopter tur runt ön! Spännande!

Mahalo

Publicerat i Maui | Lämna en kommentar

Amerikansk mat i ett levande paradis

Jag tänkte dela med mig av lite mat bilder! Faktum är att jag älskar amerikanska burgare och panpizza! Det finns inget som slår det och ska jag vara helt ärlig så har jag aldrig hittat en burgare i Sverige som levt upp till den Amerikanska standarden.
image

De som känner mig väl vet att jag försökt skapa min egen, har ni tur kanske jag även bjudit er på den om så kan vi säkert fixa det.

Nu tänker ni säkert, ”Men vår lokala pub har ju en grym burgare!?”. Ja det har de oftast men de jag prövat håller inte samma standard enligt mig!

Nu snackar vi inte Mc Donalds, saken är den att sådana billiga skräpmat ställen är mer sällsynta än ni tror i USA. Här är det istället oftast finare restauranger av olika slag. Hemma i Karlshamn går man kanske till & Vin eller Brasseriet om man vill gå på fin restaurang men ska jag vara ärlig så har jag varit på vanliga Pizzerior här som varit finare än de bägge.
Sedan så är amerikanarna sjukt mycket bättre på service än vad vi är i Sverige så där ligger vi i lä.

Nu när vi varit på Maui har vi ätit nästan varje dag på Dennys som ligger rätt nära hotellet.
Detta är en kedja restauranger för familjer, typ ett finare Mc Donalds. Eftersom det är en kedja så köper de inte maten lokalt utan det kommer från fastlandet.
Trots det så tycker jag det är finsre råvaror än vad man ofta får i Sverige! Vi borde absolut bli bättre på det, särskilt använda lokala råvaror.

Här är det inga frysta pressade biffar utan det är angus kött som knådas till biffar av kocken precis innan han steker dem. Burgaren jag åt idag t.ex. En stor fin handgjord angus biff, lövsallad, cheddarost, tomat, saltgurka, knaprig bacon, dressing, rödlök och avocado. Smarrigt!
Som här på Cool Cat Cafe! Köttet är färskt från ön och har aldrig varit fryst, råvarorna kommer även de färska från ön och brödet är nybakat! Det kanske inte ser så ”fint” ut men en burgare ska man inte dömma på utseendet.
image

Nu är ju min favorit, burgare, men här finns nästan allt!
Har ett land en egen sorts matstil så finns det antagligen en restaurang för det här!
Framförallt så är matbilarna riktigt fina, det är nämnligen väldigt stränga regler för dem så maten man kan köpa i dem är av högsta kvalité! (Detta kan variera vilken delstat man besöker)

Självklart är det ju enklare att ha så fina råvaror här på hawaii och i t.ex. California, då vädret tillåter att man kan odla det året runt.

Sen gillar de så klart sina sötsaker, som frukosten hotellet bjöd oss på idag t.ex. Ananasbröd och muffins. Fast även frukt som t.ex, färsK gul ananas från Hawaii som var supergod och även melon här ifrån då. Sedan äter de mycket bacon och ägg också! Och pannkakor, det får man absolut inte glömma!

image

Frukost på Dennys!
image

Jag gillar även stt här finns så mycket frukt och grönsaker!
Jag tycker oftast att i de stora affärerna har de en monster avdelning för just frukt och grönt, det är väl så klart samma där också att det är så då de har det betydligt närmare än vad vi har. Vi får istället importera stora delsr av vår frukot från varmare delar av världen.
Idag åt vi t.ex. nyplockade bananer från ön, var jätte skillnad på smaken, hade jag ätit det med ögonbindel hade jag kanske inte ens gissat på att det var banan!
image

Här har vi en läcker frukt, Dragonfruit!
image

Ett levande paradis
Vad jag gillar med Maui är att naturen tränger sig in överallt!
Här finns liksom betong byggnader och växar precis som alla andra ställen men samtidigt så känns det som om naturen nästan försöker sluka upp det! Det är växter och djur precis överallt!

Jag blev förvånad att den vanligaste fågeln här var samma som vi har hemma i Sverige, gråsparven. De är överallt och oftast är de inte särskilt skygga. När man sitter på stranden kan de landa på din väska i sökandet efter mat, de kan även hittas inne i affärer eller restauranger där det finns möjligheter för dem stt flyga in. Som den här lilla filuren som satt bredvid vårt bord på Dennys och bara väntade på en chans att flyga in och sno en pommes! Vi viftade bort den flera gånger men han kom hela tiden tillbaks. Sedan var han så orädd att man nästan fick knuffa till honom för att han skulle flytta sig.
image

Det finns massor med andra fåglar som jag inte har någon aning vad de heter, vissa som är skrikiga, de som har jätte långa ben, några som är tjocka och ser ut som bollar sedan har vi även sett några som ser ut som pytte små svanar.

Här finns även gecko ödlor, man ser dem ofta på trottoaren men ibland även inomhus klättrande i taket eller kanske på hotelldörren som bilden nedan. De kan variera i storlek från 2-3 cm till 10-15 cm vad jag sett.
image

Vi har även sett små möss på kvällarna.

Sen har vi alla växter, blommor och träd!
Här finns mycket palmer, vissa har t.o.m kokosnötter fastän det är vanligt att de plockar bort dem för att man inte ska få dem i huvudet! Vi har även sett Banyan träd som får väldigt långa grenar, perfekta att klättra i.

Blommorna är nog det bästa dock, de kommer i alla regnbågens färger och finns överallt!
image

image

image

image

image

Vi har fortfarande problem med resebyrån trots att de lovade att de skulle vara i sin ordning idag. Man blir väldigt besviken och arg faktiskt. Framförallt så sov jag väldigt dåligt i natt då jag bara låg och grubblade på det här.
Jag hoppas verkligen att de fixar det idag så vi slipper bära på de bekymren resten av resan. Så får vi ta tag i det när vi kommer hem och försöka få kompensation då.

Nu börjar faktiskt äventyren på allvar! Imorgon drar vi till Pearl Harbor, dagen efter ska vi snorkla och dagen efter det blir det en helikopter tur med vyer från Jurassic Park, bokstavligen talat! De filmade nämnligen alla helikopter vyer där vi kommer att åka. Sedan har vi en ledig dag att fylla med shopping och bad innan vi tar sista turen, en hike med vattenfall i regnskogen! Sedan åker vi hem till kalla Sverige igen och återvänder alltså till verkligheten.

Publicerat i Comic Con 2013 | Lämna en kommentar

We have a problem, or two…

Inte helt oväntat så har något nu gått snett. Vadå inte oväntat? Jo för inget är perfekt, så därför var det inte oväntat.

Här på Maui skulle vi först bo på Days Inn hotel då vi fick rabatt där genom bröllopet. Lika bra att utnyttja det så man kommer billigare undan.
Den 6:e oktober, idag, skulle vi byta till ett billigare hotell, Aston Maui Lu där vi ska bo tills vi åker hem.

Ungefär tre veckor innan vi skulle åka så satt jag och syrran och snackade på skype samtidigt som vi planerade vad vi skulle ha med och och vad vi skulle göra på semestern. Då tänkte syrran att vi kollar hotellets hemsida ifall de har några tips.
Till vår stora chock stod det på Aston Maui Lu hotellets hemsida att hotellet stänger permanent den 14:e september.

Inte helt oväntat fick vi panik! Vi hade bokat resan genom Big Travel resebyrån på karlshamns torg och förväntade så klart oss att de skulle hålla koll på allt.
Jag kontaktade resebyrån som genast bad om ursäkt och förklarade att hon fått uppgifter om att vi hade blivit ombonade till ett annat hotell i samma kedja,
Aston Maui Banyan.
För vårt besvär blev vi uppgraderade till ett finare rum och då allt redan var betalt så skulle det inte kosta en krona mer.

Idag när vi gick för att checka in till vårt nya hotell, Aston Maui Banyan, så möttes vi av en något förvånad personal. ”I’m sorry but we had you booked for last week?”.
Hotellbokningen var alltså fel trots att resebyrån försäkrat mig om att allt var i sin ordning.
Istället för att vara bokade från den 6:e till den 12:e oktober hade vi blivit det från den 1:a till den 5:e oktober.

Hotellpersonalen var väldigt hjälpsam och vi kunde boka ett nytt rum till i natt så att vi slipper sova på gatan medan det reds ut. Så nu väntar vi på att det ska bli morgon i Sverige så vi kan få resebyrån att fixa det här eländet.

I väntan på svar stack vi och åt, av någon anledning skrek passerande bilar på oss ibland, vi kunde inte uttyda vad de sa men det kändes konstigt.
Till slut kom en passerande bil med en väldigt sur kille som vrålade argt! ”PEPSI CO SUCKS!!!”
Jaha tänkte jag, dags att skynda sig hem och byta kläder innan man blir mördad! Haha

image

Publicerat i Maui | Lämna en kommentar

American wedding

Det var fredag och dags för ”Rehearsal dinner”. Detta var ett koncept som var väldigt nytt för mig, något man endast sett på tv. Men innan jag berättar om det så måste jag nog dela med mig av det som hände på morgonen.

Vi bestämde oss för att åka och shoppa då ”rehearsal dinner” inte var förrän klockan 16:00. Det kom vi ganska snart att ångra. Det visade sig att det skulle ta 2h30m och då kom vi inte ens hela vägen dit vi skulle. Busslinjerna på Maui funkar väl men går bara en gång i timmen. Vi skulle till Whalers village där det fanns bra shopping, detta låg väl ungefär 6-7 mil bort skulle jag tro. Men vi fick åtminstone se en massa av Maui, sen fick vi sitta på en buss med värsta luftkonditioneringen, typ som att sitta i ett kylskåp.
När man sedan gick av bussen och kom ut i 32 gradig värme så var det som att gå in i en vägg.
Vi fick byta buss tre gånger på resan dit, vid första stoppet fick vi vänta 40 minuter innan nästa buss kom så då passade vi på att hugga varsin Jamba juice!
När vi sedan stod och njöt av dessa och väntade på bussen så kom en skäggig man med en kundvagn med resväskor och grejor i.
Han var väldigt trevlig och frågade hur vi hade det och var vi kom ifrån. När vi sa att vi kom från Sverige började han prata om att han skulle till Amsterdam med sitt band, han var tydligen medlem i flera kända punkband. Bland annat Black Flag och Dissidence.
Mitt i allt avbröt han och sa till mig, ”Man, I’m Gay but that girl right there, I bet she could make me straight” samtidigt som han såg på en tjej gå förbi.
Vi slutade sedan prata men efter en stund kom han tillbaks och ville ge oss tips.
Han frågade först om vi visste att man kunde köpa dagspass för bussen och det gjorde vi ju. Sedan sa han att om vi skulle köpa marijuana så skulle vi inte göra det i en ”Hermetically sealed bag”. För då lurar de bara en, det ska vara en öppen påse så man kan känna på det! Sen gick han igen. Vilken kille!

Vi hoppade sedan på bussen och åkte en bit till, bland annat förbi en sån där minigolfbana man bara ser i Amerikanska filmer. En sådan med typ massa galna saker på. Vi bytte sedan buss ännu en gång innan vi var framme vid whalers cinema complex. Nu hade vi ungefär två timmar på oss innan vi var tvungna att åka tillbaks igen för att hinna till middagen.
Detta var ett väldigt turistmål så där va mycket souvenir affärer bland annat.
Där satt killar och hög ut trä figurer ur trä bitar som de sålde, typ sköldpaddor, masker m.m.
image
Det var även ett massivt kändt träd mitt i smeten, Banyan heter det tydligen.
image
Sedan passade vi på att käka på Cool Cat Cafe som vi blev rekommenderade av vår busschaufför, på vägen till hotellet första dagen. De hade de bästa burgarna på Maui och hade vunnit det priset i elva år i rad! Jodå det var goda hamburgare, färskt kött som aldrig frusits, nybakade bröd och bara färska ingredienser!
Efter det så var det dags att ta den långa bussturen tillbaks igen.

Vi hade mindre än en halvtimma på oss när vi väl kom hem, detta var inte så bra då det tar ungefär så lång tid att gå dit vi skulle! Så vi fixade till oss och bytte om snabbt som tusan och sedan gav vi oss av.
Rehearsal dinner är när bröllops gästerna träffas någon dag innan bröllopet för att umgås och bara ta det lugnt, jag antar att det även kan användas för att provköra bröllopsmiddagen innan den händer på riktigt.
Vi hade redan dagen innan träffat ett par av bruden och brudgummens vänner och familj men nu var betydligt fler på plats.
image
Vi träffades vid poolen på Maui Coast Hotel, det var happy hour i baren så 35 kr drinken. Vi lärde känna fler av deras släktingar och jag kunde snacka tv spel med brudens lillebror, haha! Vi bestämde även med brudens far, Sven Svenson, att vi skulle åka med dem till bröllopet dagen efter så vi slapp och gå.
Mysigt ställe var det iallafall, vid ett tillfälle klättrade en gecko ödla på en bjälke vid taket. Där fanns även tre katter som gick rund och hade det bra.
image
Vi kollade på solnedgången med Andrew och Sarah samt brudgummens föräldrar sedan var det dags att gå hem.
image

Bröllopsdagen
Vi började dagen med ett par timmar på stranden, inte så skoj att sola men rätt så kul att vara i vattnet med jättevågorna!
När vi tröttnade på det gick vi bort till Dennys och käkade varsin dubbel cheeseburger.
Alldeles för stor för att ta ett bett av, sedan blev vi så mätta att vi höll på att explodera!
image
Jag passade på att köpa billiga snorkelgrejor för att mer kunna uppskatta vattnet, får man vatten i ögonen är det så mycket salt i vattnet att det verkligen bränner.
Sedan har jag en förmåga att sätta i mig en massa vatten varenda gång huvudet kommer under ytan vilket då gjorde hela tiden när vågorna spolade iväg en.
Sen gick vi hem så att vi skulle hinna fixa till oss till bröllopet!
Temat på bröllopet var strandens färger, så typ olika bruna, gröna och blå färger.
Syrran hade en blå klänning och jag hade en vitskjorta med blå skjorts.

Bröllopet
Brudens far kom och hämtade oss i en stor Cadillac, riktigt fin bil! Med i bilen var även hans fru och syster, de var alla väldigt trevliga.
Jag och syrran visste inte riktigt vart vi var på väg men man insåg snabbt at det var till den lyxigare delen av staden. vi åkte förbi lyxiga hus och stora golfbanor.
Vi skulle sedan stanna utanför brudparets hotell och lämna av brudens far då han skulle åka med henne och brudtärnorna till bröllopet.
Detta hotellet var sinnessjukt, vilken lyx! Vi satt kvar i bilen utanför men var ändå en wow upplevelse, senare så skulle vi komma tillbaks hit och ha festen men det visste vi inte vid detta laget. Hotellets ”Concierge”, dörrvakter, var klädda i fina uniformer som påminde mig om gammaldags engelsk/indiska uniformer.
Även limousinen var i denna stilen.
imageimageimage

Vi pratade om hur vi kanske skulle kunna slå upp ett tält eller att sova i buskarna bara för att kunna leva lyxen här om dagarna. man kunde ju trots allt leva på vildfrukt, vilda höns som man kunde grilla på tiki facklorna! Sedan kunde man ju ha en handduk i hotellets färger så att personalen kanske misstagit en för en gäst!

Tyvärr så var vi tvungna att lämna hotellet för att åka emot stranden där bröllopet skulle hållas. Väl där så stod alla och väntade längs vägen för ingen visste riktigt var vi skulle.
De hade bokat bröllopet genom ett företag som tog hand om allt så det var tre personer på plats som skötte allt, en fotograf, en planerare och en präst.
Fotografen var en rolig liten gubbe i gammaldags kläder med hatt, han var dock väldigt bossig och lite galen! Han gick runt och noterade vilka alla var och deras relationer till brudparet. När han såg min kamera så kom han fram och presenterade sig och gjorde en poäng i att säga att jag gärna fick ta massor med bilder fast när han arrangerade bilder eller tog gruppbilder så fick jag absolut inte göra det.
När han väl förklarade det så var det självklart, folk skulle ju så klart flytta blicken mellan kamerorna m.m. Vilket skulle ställa till det för honom som trots allt var inhyrd för att ta fina bilder på paret och gästerna.

Prästen var en vithårig herre med mycket humor, jag gillade honom!
Under ceremonin så skämtade han en del vilket lättade stämningen t.ex.
You just got lei’d! När bruden hängde på blomkransen på brudgummen!
(Lei är den där blomman man gör kransarna på man ser i alla filmer)
image

Ceremonin
Bröllopsplaneraren radade upp oss där vi skulle stå, det var en väldigt fin strand att vara på! brudgummen och hans Bestman samt två marskalker stod med havet bakom sig. Sedan kom brudtärnorna och ”the flowergirl” och tillslut bruden och hennes far.
imageimage

Vigseln varade kanske bara en halvtimme sedan skulle de på plats skriva på flera dokument för att göra det officiellt. Det kändes lite så där att behöva göra det direkt efter ceremonin faktiskt. Efter det var det dags för gruppbilder!
Fotografen skrek på folk att ta av solglasögonen, mina var även glasögon men det fick ju gå. Sedan slet han i folk så de stod på rätt ställe, han visste vad han gjorde fast kunde så klart gjort det snyggare.

Vi passade på att åka bort till platsen där festen skulle vara medan de tog familjebilder. Vi fick åka med två tjejer från hawaii som gått i skolan med bruden och syrran. Det blev en positiv överraskning när vi kom tillbaks till samma hotell, det som såg så himla lyxigt ut! När jag läste namnet på stället vi skulle vara på, Humuhumunukunukuapau’a(vilket jag nu äntligen lärt mig att uttala) så förväntade jag mig nästan en liten krog vid havet. Det är nämligen namnet på en fisk.
När vi gick genom hotellet så var det bara mer och mer WOW.
Jag försökte ta lite bilder med mobilen när vi gick på en stig genom den otroliga trädgården med hyddor, vattenfall och statyer.
image

Tillslut kom vi ned till krogen som faktiskt var stora hyddor med halmtak som stod ute i en stor bassäng med fiskar, fler vattenfall och statyer samt havsutsikt.
Det går inte att på ett bra sätt beskriva hur otroligt det var!
Jag och syrran satt vid barnbordet, vilket jag senare fick höra var för att vi kommit så bra överens med barnen. Så klart!
imageimage

Vid det här laget var vi bra törstiga som tur var stod där ett glas med isvatten vid varje plats! Så fort man druckit lite av det och ställt ifrån sig det så kom en kypare och fyllde på, det är bra service! Vi beställde även varsin drink, de var rätt dyra så vi snålade lite. När vi sedan skulle betala för oss efter festen så kom det så klart fram att det var öppen bar!
Så där satt vi och snålade helt i onödan, de fick faktiskt spendera ca 7000kr innan vi gick då de inte nådde upp till gränsen för vad middagen minst fick kosta.
Så vi kunde ju åtminstone supit upp 7000 kr, haha!
Man kunde bland annat köpa en jätte drink för 300kr eller varför inte en drink i en färsk kokosnöt? Jag tog nån mango/passionsfrukt drink och syrran en mango mojito, väldigt goda! Vi blev serverade en tre rätters middag där vi hade lite olika val på vad vi ville ha.
Som förrätt fick man välja mellan jätteräkor och revben, jag tog revbenen och de var väldigt goda!
De lyfte bort tallriken och ställde sedan en sallad framför en innan man knappt hann äta upp! Som huvudrätt fick man välja mellan fisk, kött och kyckling.
För omväxlingsskull så valde jag fisken medan syrran tog köttet.
Fisken kom med makadamiennötter och rödvins sås samt lila sötpotatis mos, supergott! Nu var man rätt mätt alltså! Då var det så klart dags för bröllopstårtan!
image

image

image

Det skålades och hölls tal och sen började det hela ta slut.
Vi fick skjuts hem av brudens far vid runt 22 vilket var skönt, alla var supertrötta vilket säkert beror på tidsskillnaden.
Innan vi åkte hem så gick vi en runda på det lyxiga hotellet där bröllopet var, aldrig sett nått liknande alltså!

Tankar om alltsammans
I skrivande stund är det kvällen efter bröllopet, men under själva bröllopet var jag på rätt bra humör! Det var väldigt fint och mycket känslor, detta är det första bröllopet jag varit på sedan jag var liten, däremot är jag expert på begravningar då det varit en herrans massa sådana de senaste åren. Så skönt med lite omväxling.
Med det sagt så är det en hint till mina vänner och släktingar att de får se till att gifta sig snart så jag får gå på fler bröllop!!!
Man kunde verkligen se glädjen och lyckan i ögonen på brudparet under ceremonin, självklart så blev jag sugen på att uppleva det samma!
image
Jag vill ju trots allt gärna gifta mig någon dag!
Sedan hade vi den supersöta ”Flowergirl” som verkligen fick mig att vilja ha barn också haha.
Det var igår det, bröllopsdagen. idag var det en annan femma!
Idag var jag absolut inte på lika bra humör för idag så slog det mig att jag är trettio år gammal och allt det där som jag så gärna vill ha är fortfarande längre bort än månen för mig. Nåväl, en dag så kanske vi kommer dit! Till månen då alltså! ;)
image

Dagen efter bröllopet tog vi det lugnt och åkte för att shoppa och tur var väl det för att det regnade en del så det var inte direkt läge att sola.
Det fanns en hel del roliga affärer vid Queen mall och så fanns där även en bio så vi fick chans att se Gone girl. Vilken film alltså, man visste verkligen inte vad som skulle hända och så var den väldigt spännande. Rekommenderar den!
Imorgon så byter vi hotell till Aston Maui Banyan som ligger lite närmare alla affärer och sånt, ska bli sköt att slippa gå en halvtimma om man vill äta eller köpa något.
Nu ser det tyvärr ut som om det ska bli dåligt väder ett par dagar framöver vilket är tråkigt så vi planerat flera olika turer då, bland annat till Pearl harbor.
Vi får se hur det går.

Publicerat i Maui | Lämna en kommentar

Maui – Den långa resan till andra sidan jorden

Då hade det äntligen blivit dags! Resan vi planerat i ett halvår skulle äntligen bli av. Jag jobbade till 23:50 och steg sedan upp vid 05:45 för att åka till bromölla där jag skulle ta tåget till Kastrup i Köpenhamn. Det var platsbrist på tåget p.g.a vagnbrist men fick som tur var en sittplats efter Kristianstad.
Efter ca 2 timmar var jag på Kastrup, alldeles för tidigt precis som alltid. Som vanligt så förstod jag inte ett ord danskarna sa men jag misstänker att de är vana vid att svenskarna inte förstår. Så jag nickade och sa ja till ett par saker sen sa hon typ trevlig resa så då gick jag vidare till gaten. (Allt det där jag inte förstod kom så klart tillbaks och ställde till det för mig senare.)

Jag hade nästan två timmar att bränna innan det var dags att borda så jag gick runt och kollade affärerna lite grann och köpte en super dyr macka och läsk för att jag var dödshungrig. Trist att där inte finns t.ex Mc Donalds eller liknande ”billig” mat. Sen satt jag mig vid gaten och kollade på en tv serie på ipaden innan bordningen. När jag sedan gick till gaten och kvinnan där skannade in min biljett så började maskinen blinka och tjuta och kvinnan gav mig en märklig blick innan hon sa till mig att jag behövde gå genom en extra säkerhetskontroll. Hon följde mig sedan till en dörr och där inne fanns två män som ganska grundligt sökte genom min ryggsäck och tog prover på mina kläder/bälte/strumpor för knark. Jag var även tvungen att starta både ipad, iphone och kameran för att visa att de var fungerande och inte någon atrapp för att smuggla droger i. Det var inte så farligt som det kanske lät och tog bara någon minut. Sedan var det dags att borda planet och ge sig av mot New York!

På planet satt jag ytters på mitten raden vilket var ganska bekvämt, särskilt då de som satt på de bägge mittensäta(var fyra platser i mitten) flyttade fram en rad så fort vi lyfte och satt där till vi var framme. Så jag hade gott om plats! Det fanns inte särskilt mycket skoj att kolla på under resan men blev ändå ett par filmer, Salmon fishing in the Yemen, Wedding Crashers och Blended. Maten på planet var dock den bästa jag ätit på ett flyg! Brukar vara riktigt tråkig mat annars tycker jag, så man oftast mår dåligt av den. Men inte denna gången!
image
Åtta timmar senare var det dags att landa i New York, eller Newark international airport för att vara exakt. Här var jag lite nervös över hela ”komma in i USA kontroll grejen”. Som vanligt fick man köa i nästan en timme för att komma fram till en beväpnad polis som sitter i ett bås och oftast är riktigt trött på livet. Där sitter de en hel arbetsdag och frågar ut utlänningar vart de är på väg, varför och om de har några planer på att utföra terroristdåd eller inte under sitt besök. Sedan knappar de en massa på sin dator och läser in dina fingeravtryck samt tar ett foto på dig. Sen stämplar de ditt pass och tull lappen du fyllt i på planet och välkomnar dig till USA.

Jag skulle möta Martina här någonstans, jag trodde kanske att hon skulle vara vid baggage claim men var inte helt säker på om man fick sitta kvar sär och vänta, hon hade trots allt kommit lite mer än en timme innan mig.
Jag gick ned till baggage claim och såg mig omkring men såg inte syrran, inte min väska heller för den delen. Jag försökte få igång wifi på telefonen så jag kunde chatta med Martina men det kostade pengar, telefonen hittade inget nätverk så jag kunde inte skicka ett sms. Jag försökte nu tänka tillbaks vad den danska kvinnan sa som jag inte förstod om mitt baggage.
Skulle jag hämta ut det här eller skulle det gå hela vägen till Hawaii. Hon sa något om att det gick till Hawaii men jag måste ju få ut den då vi ska sova på hotell en natt innan vi flyger vidare. Jag kollade alla väskorna runt bagge claim bandet 5 gånger till och fortfarande inget spår av min väska. Till slut så lyfte en äldre herre bort sin väska och under den låg tydligen min vilket jag totalt missat!
Jag hittade sedan Martina precis utanför baggage claim området så att vi kunde bege oss till Marriott Hotel på flygplatsen där vi skulle sova över innan vi flög vidare.

Det gick en buss mellan flygplatsen och hotellet varje kvart så det var inga problem att åka mellan de ställena gratis. hotellet var väldigt pampigt med en stor kristallkrona i lobbyn och en pelare med ett långt fack i där det brann en låga.
imageDet var ett rätt fint hotell med trevlig personal, vi fick gratis wifi trots att det skulle kostat 13$ dagen. Vi var rätt hungriga vid det här laget så vi beställde roomservice, en ost panpizza! Sen gick vi och lade oss tidigt för klockan 06:00 var det dags att stiga upp och fortsätta äventyret. image

När vi tagit oss till flygplatsen igen så passade vi på att käka frukost, syrran åt toast och jag köpte ost, ägg och bacon i wrap, riktigt gott faktiskt. Här passade vi även på att köpa varsin smothie på favoriten Jamba Juice!
imageFlyget gick sedan kl 09:00 och resan skulle ta ca 6 timmar till Los Angeles.
På detta flyget var det lite bättre filmutbud fast man fick bara gratis dricka och inga snacks eller något mat.
Jag såg Rio 2, The monuments men och Chef.

När vi sedan landade i Los Angeles fanns bara tid till att köpa en macka och en dricka innan vi skulle hoppa på flyget till Maui, även detta nästan en 6 timmar lång resa. På det här planet var utrymmet vid stolsrna mycket mindre än på de två tidigare, killen som sstt bredvid mig var väldigt lång så jag hade typ hans armar i sidan hela tiden även om jag tryckte ihop mig i hörnet av mitt säte. Här var de ännu snålare med underhållningen, man fick betala för att se på satelit tv, dock fanns ingen täckning förrutom under de första 15 minuterna av resan… Men där fanns 6 filmer man kunde se sen om man betalade 8$. Så jag lyssnade på musik och försökte sova istället vilket gick så där. Fick ont i ryggen av stolarna.
Så här såg det ut när vi kom till Maui, jag förväntade mig mer ”Welcome to Jurassic Park” än ”Välommen till skåne”
image

När vi sedan klev av planet på Maui var vi rätt slitna, det hade gått ca 15 timmar sen vi steg upp och vi möttes av en riktigt tjock och fuktig värme. Flygplatsen här var väldigt gammaldags, typ 70 -tal kanske, påminde om Jurassic Park!
Vi fick åka en dyr taxi från flygplatsen till hotellet, tog ungefär 35 minuter. Var dock en trevlig inhemsk chafför som kunde berätta och sakerna vi körde förbi samt komma med många bra tips på saker att göra här.
När vi kom till hotellet var vi så trötta och hungriga att vi inte riktigt visste vad vi skulle göra. Men vi gick ned till havet och tittade lite och fick se solnedgången som faktiskt är så tidigt som 18:00. Sedan gick vi till affären som ligger en rätt bra bit från hotellet, där köpte vi lite proviant samt varsin subway macka innan vi gick tillbaks och duschade och sedan lade oss. image

Första heldagen på Maui steg vi upp vi typ kl 06:00. Mest för att vi gick och lade oss innan kl 20:00 dagen innan :) vi smörjde in oss i massor med solkräm och gick sedan ned till stranden och solade och badade ett par timmar. Var riktigt stora vågor som slog omkull en ordentligt om man inte var beredd. Tappade fotfästet två gånger och spolades upp på land med huvudet före. Syrran spolades även hon iväg en gång och blev då av med sina solglasögon, fast hon får skylla sig lite själv! Vi gick sedan en lång runda längst med stranden och fotade lite. många fina hus.
När vi kom tillbaks till hotellet så skype chattade jag lite med Sven och Christian och med hjälp av video visade dem lite hur vi bor. Passade även på stt ladda upp lite bilder till facebook från bland annat den vattentäta kameran jag lånat av Sandra.
Sedan så skrev Kristen, tjejen som ska gifta sig, att hon gärna ville träffa oss så då mötte vi upp henne och hennes blivande man samt deras familj och vänner. Där var vi sedan ett par timmar vid poolen där de bor på hotell och umgicks. Var väldigt trevligt och mysigt ställe! Vi ska tillbaks imorrn för rehearsal dinner där kvällen innan bröllopet. Det var även Happy hour i baren, 5$(35kr) drinken! Schyst om man jämför med vad en drink kostar hemma i Sverige på krogen, jag drack en Hawaii Mojito och en Lava flow(pina colada ish med jordgubb).
image
Just det, innan vi mötte upp henne käkade vi hamburgare på Dennys och köpte flipflops!
Då vi fortfarande var rätt trötta och jetlagged så drog vi oss tillbaks rätt tidigt. image

Imorgon blir det nog shopping innan vi ska på rehearsal dinner vid 4pm. Rätt sjukt att vi är 12 timmar före här, så i skrivande stund är klockan 20:44 på torsdagen medan det hemma i Sverige är 08:44 på fredagen!

Nu är det dags att göra som syrran som somnade för länge sedan. Detta kommer att bli en kanon semester.
det finns fler bilder på facebook! Jag ber om ursäkt för stavfel, iPaden verkar inte kontrollera det här på bloggen, sedan blir det ofta att man kommer åt andra bokstäver när man skriver på den, oftast S istället för A.

Publicerat i Maui | Lämna en kommentar

Sista dagen i San Diego

Söndag.
Mässans sista dag och vi hade inget särskilt planerat. Vi sov lite längre och gick in först runt 09. Vi gick runt på mäss golvet en stund och kollade om de gav bort nått skoj och sedan köpte vi lite prylar.
Idag satt Edward James Olmos(Adama i Battlestar Galactica) och signerade, jag stod och tittade på han en stund och kom fram till att 60 dollar var lite mycket för ett signerat foto. Var dock rätt så kul för det kom fram ett litet barn till honom med handen utsträckt, han satt och läste något så han såg inte det på en stund. När han väl såg det reagerade han rätt skoj, lilla barnet ville bara skaka hand med honom.

Vi hittade ett ställe där man kunde köpa en 3D bild på sig själv och lite andra coola bås. Vid 11 tiden bestämde vi oss för att gå upp och se en panel där kända röstskådisar får ett manus att spela ut där de får möjlighet att improvisera och sätta sina egna röster. Det var rätt så skoj att se! De spelade upp en förkortat version av snövit, brorsan hade sett första delen av panelen där ett annat gäng skådisar var med men gjorde samma manus.

Sedan kände vi att vi var färdiga med mässan och lämnade hallen, vi gick över vägen till en parkering där det fanns en del saker att se som vi ännu inte varit vid. Här hade bland annat Wolverine och Mad Max tv spelet en del prylar man kunde se. Här fick vi även se en trailer samt ett klipp i 3D från kommande filmen Gravity med George Clooney och Sandra Bullock.
Riktigt coolt film klipp alltså, måste se den i oktober när den kommer på bio. I filmen är de astronauter som ska laga Hubble teleskopet när det sedan kommer vrak delar från en satellit och slår sönder typ allt, sjukt häftiga effekter!!! Regissören har gjort bland annat Children of men och den är även den cool så det blir att jag ser denna.

Vi begav oss sedan mot Nordstrom’s gallerian där vi skulle ta varsin juice på Jamba juice och äta nått, blev Del Taco för första och troligtvis sista gången. :)

Imorgon åker vi till San Fransisco så det ska bli spännande.
Blir lite bio ikväll också, This is the end med Seth Rogen och James Franco m.fl. Den ska vara rätt bra och på trailern ser den absolut skoj ut.
Handlar om hur världen går under när alla dessa skådisar festar med varandra, de spelar alltså sig själva!

Publicerat i Comic Con 2013 | Lämna en kommentar

Lördag!

Lördag
Lördagen började lite segt, jag försökte få upp lite bilder men det funkar så dåligt så man blir sur. Har lyckats ladda upp ett par men de är troligtvis pyttesmå då storleken bara är ca 50kb per bild. De är så små för att jag inte kan med Mac :)

När jag väl skrivit klart blogg inlägget imorse och laddat upp ett par bilder så gav jag mig ut till mässan själv. Jag började med att besöka Xbox Lounge som fanns i hotellet Manchester Grand Hyatt som ligger typ bredvid Mariott hotel och mässhallen. Här testade jag Ryse till Xbox one, det var samma demo som visades på e3 så man kunde det utantill fast det gjorde inget. Spelet var förbaskat snyggt och är hyffsat häftigt.
Det fanns tre attacker, hugg med svärdet, sparka och slå med skölden. Dessa används olika beroende på omgivningen, t.ex. Sår du med skölden när någon attackerar dig så blockerar du med skölden m.m.
Jag var imponerad av spelet och tror det kan bli riktigt bra!
Xbox One har vi så klart få se massor av på nätet men det var skoj att se den live fast framför allt så var det coolt att få pröva nya handkontrollen, jag var orolig att den skulle vara väldigt känslig då jag hört folk säga det.
De har alltså ändrat känsligheten i spakarna och vissa har sagt att det krävdes mycket tid att vänja sig vid men jag tyckte de funkade skitbra!
Kontrollen var super skön att spela med, bättre än 360 kontrollen på alla sätt och vis!
Jag testade även Spartan Assault ett nytt halo spel till Microsoft telefoner och plattor samt windows 8 datorer. Det var väl helt okej men är typ ett spel för just plattor och sånt. Grafiken och spelet påminner lite om Halo wars(strategi spelet) och sedan typ de där ipad spelen där man går och skjuter åt alla håll. Här valde man ett uppdrag, vilka vapen och sånt man skulle ha med sig sen spelade man det. Det var helt klart snyggt men kanske inte direkt nått att vara upphetsad över, det roliga va att tjejen som jobbade där tyckte precis samma sak :)
Jag kollade även lite på nått kinect spel där man typ dansade eller nått, hette Fantasia eller nått så har väl något att göra med Disney filmen med samma namn. Sen såg jag även Crimson vad det nu hette med Drakar.

Men telefon har strulat en hel del här och det kan ha kostat mig en del idag :) då vi var ifrån varann så smsade vi en hel del för att hålla kontakten och hitta varandra men mina sms skickades nästan aldrig. Det kom alltså upp att det inte gick att skicka det och sen kunde man välja att pröva igen eller skita i det. Valde jag att pröva igen så brukade det inte funka heller. Problemet var inte det utan problemet var att de verkade skickas ändå för syrran fick massor av samma sms hela tiden.
Likaså om jag lämnade det som det var, när det stod att det inte gick att skicka det, så fick syrran super många sms. Det kostar 3 kr per sms så det kan nog ha kostat 100-200kr om jag har otur.

Efter xbox lounge så gick jag för att leta upp syrran som stod och köade till Hall H där bland annat Godzilla, Hunger Games, Wolverine, Captain America och Thor skulle ha paneler. Syrran hade köat ett par timmar och stod nu rätt nära ingången så jag gick bort och köade med henne. Jag tror vi stod 3-4 timmar utan att de släppte in mer än kanske 50-80 pers.
Hall H rymmer ca 7500-8000 personer så det är sjukt att alla dem satt och väntade på just Marvel filmerna som var sist i raden paneler.
Detta är ett problem som leder till allt köandet, kommer man in i hallen så stannar man och ser allt för går du ut kommer du inte in igen!
När jag stod i kön tog jag nog runt 200 bilder på cosplay folk som gick förbi, skitkul!

När vi hade stått där ett par timmar utan att kön rörde sig något så beslutade vi oss för att skita i det, precis då rörde sig kön lite och vi bestämde oss för att ge den en chans igen. Samma sak hände ett par gånger till precis när vi tänkte gå. Under tiden vi köade kom eäven en rullande reklam för Saints row 4 som var skoj. Det var en gammaldags bil utan tak som man kan tänka sig att en president åkt omkring i.
På bilen stod just att det var presidentens bil, när det stannade hoppade ett gäng killar och tjejer ut i kostymer och fina kläder. En kille stod på bilen med något som såg ut som ett lasergevär med en DJ platta på.
Han började sedan spela musik och prata i den som en megafon. Resten av människorna dansade något som påminde om robot dansen medan han snackade till alla. Sedan delade de ut gratis visselpipor med Saints row logga. Det var nog det dummaste man kunde göra till hundratals uttråkade människor som stod i kö för varenda en började blåsa som galningar i sina visselpipor. Som tur va tröttnade de flesta efter en 10 min eller nått.

Till slut lämnade vi kön och gick in i mässhallen. Där fick jag äntligen hämta ut min gratis t-shirt som jag fick en biljett till i onsdags men varenda gång jag försökt hämta ut så hade det varit något annat där! Tyvärr ar trycker jag ville ha slut men det fanns fortfarande Enders game tryck kvar.
Här var lite skoj också, då jag på jobbet tryckt en miljard t-shirts runt jul i flera år i rad så var jag lite miljö skadad. Jag studerade dem väldigt noga när de tryckte dem och tänkte på varför vi inte gjorde likadant på jobbet!
De hade färdiga tryck på en lapp precis som vi skriver ut dem på jobbet.
De bara slänger den på en t-shirt, spelar ingen roll vilken färg det är på tröjan, sedan trycker de den i typ 10 sekunder max. Jag förstod dock att detta nog bara funkar med enkla tryck med enstaka färger och inte foto som vi trycker på jobbet. Men tänk va skönt det hade varit att kunna trycka en snygg t-shirt var tionde sekund på jobbet! Framför allt på färgade tröjor då. Visst de slarvade bra mycket för de bara slängde på den sen var det skitsamma om det blev snett.
När jag lämnade platsen där jag hämtade tröjan så fick jag massa gratis grejjer, fler ficklampor från escape plan(har redan fått sådana innan) sen en Divergence påse och lite Hunger games prylar. Efter det gick vi runt och kollade lite vad som fanns på mässgolvet. Jag köpte en Doctor Who Screwdriver! Sen såg vi hur Grant Bowler från nya serien Defiance satt och skrev autografer! Sist jag var här köpte jag inte några autografer då jag tyckte att det inte var värt pengarna för fe skådisarna som fanns.
Det var det väl inte nu heller men jag kände även att jag ville ha nått denna gången och så gillar jag verkligen han i Defiance så jag slog till!
Man gick punga ut 30 dollar för en signerad bild, betalade man 20 till så fick man luta sig över bordet och ta en bild på sig och skådisen.
Helt sjukt egentligen men det var de som hade båset som satt reglerna.
Vi snackade en lång stund med skådisen och han var riktig schysst, han berättade att han träffat Gustaf Skarsgård på en fest och att han kände igen honom från Vikings. :) Sedan skakade vi hand och gick dr ifrån, man fick absolut inte ta bilder på skådisarna men jag ville gärna ha en bild på honom med så jag försökte fota en bild lite snabbt när vi gick förbi, det såg genast surtanten som tog betalt så jag fick visa henne när jag tog bort bilden från kameran. Skådisen Grant sa bara awwh och tyckte nog synd om mig! :)

Syrran hade sett att Mannu Bennett skulle stå och skriva autografer uppe i sails pavillion så vi passade även på att gå upp dit. Den här killen gillar jag verkligen så det var riktigt gött att få träffa honom. Han är nog mest känd som Crixus i Spartacus men är även med i Arrow nu för tiden.
När syrran sa att vi var Svenskar så började han typ sjunga och dansa, ”Ge mig en öl svenska flicka, Du är söt svenska flicka!” Typ. Skitkul tyckte vi :) han berättade att han festat med en svensk tjej, m.m. antar jag :P
Han snackade även lite om hur de filmade spartacus på Nya zeeland och nu bodde han i Canada när han var med i Arrow. Även här fick man betala för en bild men det var fan värt det! Jag sa även till honom att han och Spartacus inspirerar/motiverar både mig och syrran till att börja träna och det uppskattade han!

Sen gick vi runt lite mer, vi hörde bland annat att Stan Lee satt i ett bås så honom försökte vi se, han är ju Gud där om man säger så! Stan Lee är skaparen av de flesta kände serietidnings hjältar om du inte visste det.
Han satt inte där han borde så han hade antingen gått eller så hörde vi fel.

Vi fortsatte sedan resan genom mässhallen, det finns mycket att se men samtidigt är det så mycket folk att trängas med att man nästan blir galen.
Här i USA är det helt okej att gå in i folk och nästan slå ner dem, bara man säger ”i’m sorry” efter åt, Så det har vi fått höra mycket…
Vid Marvel båset satt skådisarna från Captain America och skrev autografer så där var helt galet med folk. Där såg vi Chris Evans(Captain America själv) samt Samuel L Jackson igen.
Jag hittade sedan bort till Xbox och Playstation båsen, så nu har jag sett både Xbox One och playstation 4 ”in action”. På Playstation 4 kunde man pröva Knack och sedan nått annat spel vilket jag inte ens minns.
Där fanns även Playstation 3 med Beyond two souls, Grand turismo 6 och the pupeteer. Jag testade inget av dem då jag inte var särskilt sugen.
Vid xbox var samma spel som xbox loungen så inget särskilt där.

Där fanns ett bås för Blizzard som var skit tråkigt och sedan kunde man testa lite andra spel som jag inte direkt kände igen. Walking Dead spelet hade ett stort bås, typ ett hus där man kunde bli sminkad som en zombie m.m. Jag köade och om in i Watchdogs båset där man fick se en exklusiv film från spelet med helt nytt material bara för comic-con, det var rätt coolt men inte särskilt kul att se på. Har redan sett allt jag behöver för att veta att det blir coolt!

Nu skulle snart mässhallen stänga så då tog vi och gick och åt på TGI Fridays och sedan gick vi tillbaks till hotellet. Imorgon stiger vi upp lite senare och även då ska vi ta det lugnt, det blir sista mässdagen och sista dagen innan vi åker till San Fransisco.

Publicerat i Comic Con 2013 | Lämna en kommentar

Imorgon är det sista dagen på Comic-con. Det är både skönt och tråkigt. Man har som vanligt inte hunnit med allt man ville se men, på grund av allt folk, ska det bli riktigt skönt med en vecka i San Fran.
Så lite uppdatering om vad som hänt.

För att komma in på alla paneler vi ville på fredagen så gick vi och ställde oss i kön för hall H klockan 4.20. Vi kom in klockan 10.00 och lyckades därmed se paneler som At the Worlds End, Walking Dead, Kick Ass 2, Riddick, Mortal Instruments, Veronica mars, game of thrones, ropocop och Spiderman.

Veronica mars såg lovande ut och vi fick se en scen av The Mortal Instruments. Men det bästa var nog två saker. Game of thrones visade en ledsam video som skulle komma ihåg alla som dött. Carl drogo kom utspringandes på scen och kysste tjejen som spelar the mother of dragons.
Och jag fick för mig att gå fram och ställa en fråga till Ropocop panelen. Trodde jag skulle dö av nervösitet men fick faktiskt Joel Kinnaman till att prata svenska med mig framför typ 7000 människor.

Idag lyckades vi dessvärre inte komma in på någon panel på grund av att jag inte riktigt brydde mig och komma i tid. Det var också lite för många Marvel paneler i rad. ingen gick ut och därför kunde inte heller vi komma in. Men istället sprang jag runt och fick lite gratis grejer i exhibit hall. Såg även hela casten för Captain America. Jag och Martin hade en konversation men killen från Defiance och sedan mötte vi favoriten Manu Bennett från Spartacus. han var otrolig charmig och började sjunga på svenska när vi sa att vi kom från Sverige. Fantastiskt att se honom i verkligheten.

Snart är det dags att lämna Comic-con för i år. Men har varit otroligt kul. Det kommer massa bilder på Facebook !

Publicerat i Comic Con 2013 | Lämna en kommentar