Lördag!

Lördag
Lördagen började lite segt, jag försökte få upp lite bilder men det funkar så dåligt så man blir sur. Har lyckats ladda upp ett par men de är troligtvis pyttesmå då storleken bara är ca 50kb per bild. De är så små för att jag inte kan med Mac :)

När jag väl skrivit klart blogg inlägget imorse och laddat upp ett par bilder så gav jag mig ut till mässan själv. Jag började med att besöka Xbox Lounge som fanns i hotellet Manchester Grand Hyatt som ligger typ bredvid Mariott hotel och mässhallen. Här testade jag Ryse till Xbox one, det var samma demo som visades på e3 så man kunde det utantill fast det gjorde inget. Spelet var förbaskat snyggt och är hyffsat häftigt.
Det fanns tre attacker, hugg med svärdet, sparka och slå med skölden. Dessa används olika beroende på omgivningen, t.ex. Sår du med skölden när någon attackerar dig så blockerar du med skölden m.m.
Jag var imponerad av spelet och tror det kan bli riktigt bra!
Xbox One har vi så klart få se massor av på nätet men det var skoj att se den live fast framför allt så var det coolt att få pröva nya handkontrollen, jag var orolig att den skulle vara väldigt känslig då jag hört folk säga det.
De har alltså ändrat känsligheten i spakarna och vissa har sagt att det krävdes mycket tid att vänja sig vid men jag tyckte de funkade skitbra!
Kontrollen var super skön att spela med, bättre än 360 kontrollen på alla sätt och vis!
Jag testade även Spartan Assault ett nytt halo spel till Microsoft telefoner och plattor samt windows 8 datorer. Det var väl helt okej men är typ ett spel för just plattor och sånt. Grafiken och spelet påminner lite om Halo wars(strategi spelet) och sedan typ de där ipad spelen där man går och skjuter åt alla håll. Här valde man ett uppdrag, vilka vapen och sånt man skulle ha med sig sen spelade man det. Det var helt klart snyggt men kanske inte direkt nått att vara upphetsad över, det roliga va att tjejen som jobbade där tyckte precis samma sak :)
Jag kollade även lite på nått kinect spel där man typ dansade eller nått, hette Fantasia eller nått så har väl något att göra med Disney filmen med samma namn. Sen såg jag även Crimson vad det nu hette med Drakar.

Men telefon har strulat en hel del här och det kan ha kostat mig en del idag :) då vi var ifrån varann så smsade vi en hel del för att hålla kontakten och hitta varandra men mina sms skickades nästan aldrig. Det kom alltså upp att det inte gick att skicka det och sen kunde man välja att pröva igen eller skita i det. Valde jag att pröva igen så brukade det inte funka heller. Problemet var inte det utan problemet var att de verkade skickas ändå för syrran fick massor av samma sms hela tiden.
Likaså om jag lämnade det som det var, när det stod att det inte gick att skicka det, så fick syrran super många sms. Det kostar 3 kr per sms så det kan nog ha kostat 100-200kr om jag har otur.

Efter xbox lounge så gick jag för att leta upp syrran som stod och köade till Hall H där bland annat Godzilla, Hunger Games, Wolverine, Captain America och Thor skulle ha paneler. Syrran hade köat ett par timmar och stod nu rätt nära ingången så jag gick bort och köade med henne. Jag tror vi stod 3-4 timmar utan att de släppte in mer än kanske 50-80 pers.
Hall H rymmer ca 7500-8000 personer så det är sjukt att alla dem satt och väntade på just Marvel filmerna som var sist i raden paneler.
Detta är ett problem som leder till allt köandet, kommer man in i hallen så stannar man och ser allt för går du ut kommer du inte in igen!
När jag stod i kön tog jag nog runt 200 bilder på cosplay folk som gick förbi, skitkul!

När vi hade stått där ett par timmar utan att kön rörde sig något så beslutade vi oss för att skita i det, precis då rörde sig kön lite och vi bestämde oss för att ge den en chans igen. Samma sak hände ett par gånger till precis när vi tänkte gå. Under tiden vi köade kom eäven en rullande reklam för Saints row 4 som var skoj. Det var en gammaldags bil utan tak som man kan tänka sig att en president åkt omkring i.
På bilen stod just att det var presidentens bil, när det stannade hoppade ett gäng killar och tjejer ut i kostymer och fina kläder. En kille stod på bilen med något som såg ut som ett lasergevär med en DJ platta på.
Han började sedan spela musik och prata i den som en megafon. Resten av människorna dansade något som påminde om robot dansen medan han snackade till alla. Sedan delade de ut gratis visselpipor med Saints row logga. Det var nog det dummaste man kunde göra till hundratals uttråkade människor som stod i kö för varenda en började blåsa som galningar i sina visselpipor. Som tur va tröttnade de flesta efter en 10 min eller nått.

Till slut lämnade vi kön och gick in i mässhallen. Där fick jag äntligen hämta ut min gratis t-shirt som jag fick en biljett till i onsdags men varenda gång jag försökt hämta ut så hade det varit något annat där! Tyvärr ar trycker jag ville ha slut men det fanns fortfarande Enders game tryck kvar.
Här var lite skoj också, då jag på jobbet tryckt en miljard t-shirts runt jul i flera år i rad så var jag lite miljö skadad. Jag studerade dem väldigt noga när de tryckte dem och tänkte på varför vi inte gjorde likadant på jobbet!
De hade färdiga tryck på en lapp precis som vi skriver ut dem på jobbet.
De bara slänger den på en t-shirt, spelar ingen roll vilken färg det är på tröjan, sedan trycker de den i typ 10 sekunder max. Jag förstod dock att detta nog bara funkar med enkla tryck med enstaka färger och inte foto som vi trycker på jobbet. Men tänk va skönt det hade varit att kunna trycka en snygg t-shirt var tionde sekund på jobbet! Framför allt på färgade tröjor då. Visst de slarvade bra mycket för de bara slängde på den sen var det skitsamma om det blev snett.
När jag lämnade platsen där jag hämtade tröjan så fick jag massa gratis grejjer, fler ficklampor från escape plan(har redan fått sådana innan) sen en Divergence påse och lite Hunger games prylar. Efter det gick vi runt och kollade lite vad som fanns på mässgolvet. Jag köpte en Doctor Who Screwdriver! Sen såg vi hur Grant Bowler från nya serien Defiance satt och skrev autografer! Sist jag var här köpte jag inte några autografer då jag tyckte att det inte var värt pengarna för fe skådisarna som fanns.
Det var det väl inte nu heller men jag kände även att jag ville ha nått denna gången och så gillar jag verkligen han i Defiance så jag slog till!
Man gick punga ut 30 dollar för en signerad bild, betalade man 20 till så fick man luta sig över bordet och ta en bild på sig och skådisen.
Helt sjukt egentligen men det var de som hade båset som satt reglerna.
Vi snackade en lång stund med skådisen och han var riktig schysst, han berättade att han träffat Gustaf Skarsgård på en fest och att han kände igen honom från Vikings. :) Sedan skakade vi hand och gick dr ifrån, man fick absolut inte ta bilder på skådisarna men jag ville gärna ha en bild på honom med så jag försökte fota en bild lite snabbt när vi gick förbi, det såg genast surtanten som tog betalt så jag fick visa henne när jag tog bort bilden från kameran. Skådisen Grant sa bara awwh och tyckte nog synd om mig! :)

Syrran hade sett att Mannu Bennett skulle stå och skriva autografer uppe i sails pavillion så vi passade även på att gå upp dit. Den här killen gillar jag verkligen så det var riktigt gött att få träffa honom. Han är nog mest känd som Crixus i Spartacus men är även med i Arrow nu för tiden.
När syrran sa att vi var Svenskar så började han typ sjunga och dansa, ”Ge mig en öl svenska flicka, Du är söt svenska flicka!” Typ. Skitkul tyckte vi :) han berättade att han festat med en svensk tjej, m.m. antar jag :P
Han snackade även lite om hur de filmade spartacus på Nya zeeland och nu bodde han i Canada när han var med i Arrow. Även här fick man betala för en bild men det var fan värt det! Jag sa även till honom att han och Spartacus inspirerar/motiverar både mig och syrran till att börja träna och det uppskattade han!

Sen gick vi runt lite mer, vi hörde bland annat att Stan Lee satt i ett bås så honom försökte vi se, han är ju Gud där om man säger så! Stan Lee är skaparen av de flesta kände serietidnings hjältar om du inte visste det.
Han satt inte där han borde så han hade antingen gått eller så hörde vi fel.

Vi fortsatte sedan resan genom mässhallen, det finns mycket att se men samtidigt är det så mycket folk att trängas med att man nästan blir galen.
Här i USA är det helt okej att gå in i folk och nästan slå ner dem, bara man säger ”i’m sorry” efter åt, Så det har vi fått höra mycket…
Vid Marvel båset satt skådisarna från Captain America och skrev autografer så där var helt galet med folk. Där såg vi Chris Evans(Captain America själv) samt Samuel L Jackson igen.
Jag hittade sedan bort till Xbox och Playstation båsen, så nu har jag sett både Xbox One och playstation 4 ”in action”. På Playstation 4 kunde man pröva Knack och sedan nått annat spel vilket jag inte ens minns.
Där fanns även Playstation 3 med Beyond two souls, Grand turismo 6 och the pupeteer. Jag testade inget av dem då jag inte var särskilt sugen.
Vid xbox var samma spel som xbox loungen så inget särskilt där.

Där fanns ett bås för Blizzard som var skit tråkigt och sedan kunde man testa lite andra spel som jag inte direkt kände igen. Walking Dead spelet hade ett stort bås, typ ett hus där man kunde bli sminkad som en zombie m.m. Jag köade och om in i Watchdogs båset där man fick se en exklusiv film från spelet med helt nytt material bara för comic-con, det var rätt coolt men inte särskilt kul att se på. Har redan sett allt jag behöver för att veta att det blir coolt!

Nu skulle snart mässhallen stänga så då tog vi och gick och åt på TGI Fridays och sedan gick vi tillbaks till hotellet. Imorgon stiger vi upp lite senare och även då ska vi ta det lugnt, det blir sista mässdagen och sista dagen innan vi åker till San Fransisco.

Det här inlägget postades i Comic Con 2013. Bokmärk permalänken.

Kommentera