Amerikansk mat i ett levande paradis

Jag tänkte dela med mig av lite mat bilder! Faktum är att jag älskar amerikanska burgare och panpizza! Det finns inget som slår det och ska jag vara helt ärlig så har jag aldrig hittat en burgare i Sverige som levt upp till den Amerikanska standarden.
image

De som känner mig väl vet att jag försökt skapa min egen, har ni tur kanske jag även bjudit er på den om så kan vi säkert fixa det.

Nu tänker ni säkert, ”Men vår lokala pub har ju en grym burgare!?”. Ja det har de oftast men de jag prövat håller inte samma standard enligt mig!

Nu snackar vi inte Mc Donalds, saken är den att sådana billiga skräpmat ställen är mer sällsynta än ni tror i USA. Här är det istället oftast finare restauranger av olika slag. Hemma i Karlshamn går man kanske till & Vin eller Brasseriet om man vill gå på fin restaurang men ska jag vara ärlig så har jag varit på vanliga Pizzerior här som varit finare än de bägge.
Sedan så är amerikanarna sjukt mycket bättre på service än vad vi är i Sverige så där ligger vi i lä.

Nu när vi varit på Maui har vi ätit nästan varje dag på Dennys som ligger rätt nära hotellet.
Detta är en kedja restauranger för familjer, typ ett finare Mc Donalds. Eftersom det är en kedja så köper de inte maten lokalt utan det kommer från fastlandet.
Trots det så tycker jag det är finsre råvaror än vad man ofta får i Sverige! Vi borde absolut bli bättre på det, särskilt använda lokala råvaror.

Här är det inga frysta pressade biffar utan det är angus kött som knådas till biffar av kocken precis innan han steker dem. Burgaren jag åt idag t.ex. En stor fin handgjord angus biff, lövsallad, cheddarost, tomat, saltgurka, knaprig bacon, dressing, rödlök och avocado. Smarrigt!
Som här på Cool Cat Cafe! Köttet är färskt från ön och har aldrig varit fryst, råvarorna kommer även de färska från ön och brödet är nybakat! Det kanske inte ser så ”fint” ut men en burgare ska man inte dömma på utseendet.
image

Nu är ju min favorit, burgare, men här finns nästan allt!
Har ett land en egen sorts matstil så finns det antagligen en restaurang för det här!
Framförallt så är matbilarna riktigt fina, det är nämnligen väldigt stränga regler för dem så maten man kan köpa i dem är av högsta kvalité! (Detta kan variera vilken delstat man besöker)

Självklart är det ju enklare att ha så fina råvaror här på hawaii och i t.ex. California, då vädret tillåter att man kan odla det året runt.

Sen gillar de så klart sina sötsaker, som frukosten hotellet bjöd oss på idag t.ex. Ananasbröd och muffins. Fast även frukt som t.ex, färsK gul ananas från Hawaii som var supergod och även melon här ifrån då. Sedan äter de mycket bacon och ägg också! Och pannkakor, det får man absolut inte glömma!

image

Frukost på Dennys!
image

Jag gillar även stt här finns så mycket frukt och grönsaker!
Jag tycker oftast att i de stora affärerna har de en monster avdelning för just frukt och grönt, det är väl så klart samma där också att det är så då de har det betydligt närmare än vad vi har. Vi får istället importera stora delsr av vår frukot från varmare delar av världen.
Idag åt vi t.ex. nyplockade bananer från ön, var jätte skillnad på smaken, hade jag ätit det med ögonbindel hade jag kanske inte ens gissat på att det var banan!
image

Här har vi en läcker frukt, Dragonfruit!
image

Ett levande paradis
Vad jag gillar med Maui är att naturen tränger sig in överallt!
Här finns liksom betong byggnader och växar precis som alla andra ställen men samtidigt så känns det som om naturen nästan försöker sluka upp det! Det är växter och djur precis överallt!

Jag blev förvånad att den vanligaste fågeln här var samma som vi har hemma i Sverige, gråsparven. De är överallt och oftast är de inte särskilt skygga. När man sitter på stranden kan de landa på din väska i sökandet efter mat, de kan även hittas inne i affärer eller restauranger där det finns möjligheter för dem stt flyga in. Som den här lilla filuren som satt bredvid vårt bord på Dennys och bara väntade på en chans att flyga in och sno en pommes! Vi viftade bort den flera gånger men han kom hela tiden tillbaks. Sedan var han så orädd att man nästan fick knuffa till honom för att han skulle flytta sig.
image

Det finns massor med andra fåglar som jag inte har någon aning vad de heter, vissa som är skrikiga, de som har jätte långa ben, några som är tjocka och ser ut som bollar sedan har vi även sett några som ser ut som pytte små svanar.

Här finns även gecko ödlor, man ser dem ofta på trottoaren men ibland även inomhus klättrande i taket eller kanske på hotelldörren som bilden nedan. De kan variera i storlek från 2-3 cm till 10-15 cm vad jag sett.
image

Vi har även sett små möss på kvällarna.

Sen har vi alla växter, blommor och träd!
Här finns mycket palmer, vissa har t.o.m kokosnötter fastän det är vanligt att de plockar bort dem för att man inte ska få dem i huvudet! Vi har även sett Banyan träd som får väldigt långa grenar, perfekta att klättra i.

Blommorna är nog det bästa dock, de kommer i alla regnbågens färger och finns överallt!
image

image

image

image

image

Vi har fortfarande problem med resebyrån trots att de lovade att de skulle vara i sin ordning idag. Man blir väldigt besviken och arg faktiskt. Framförallt så sov jag väldigt dåligt i natt då jag bara låg och grubblade på det här.
Jag hoppas verkligen att de fixar det idag så vi slipper bära på de bekymren resten av resan. Så får vi ta tag i det när vi kommer hem och försöka få kompensation då.

Nu börjar faktiskt äventyren på allvar! Imorgon drar vi till Pearl Harbor, dagen efter ska vi snorkla och dagen efter det blir det en helikopter tur med vyer från Jurassic Park, bokstavligen talat! De filmade nämnligen alla helikopter vyer där vi kommer att åka. Sedan har vi en ledig dag att fylla med shopping och bad innan vi tar sista turen, en hike med vattenfall i regnskogen! Sedan åker vi hem till kalla Sverige igen och återvänder alltså till verkligheten.

Det här inlägget postades i Comic Con 2013. Bokmärk permalänken.

Kommentera